De verdiepingscursus

Is het voor jou?

De verdiepingscursus is bedoeld voor dichters die de basiscursus hebben doorlopen. Ook dichters die ruime ervaring hebben in het dichten en in de voordracht van eigen werk zijn welkom.

Wat bieden wij?

Deze cursus brengt verdieping aan in de dichtkunde en dichtkunst van de deelnemers en bestaat uit vier lessen en vier modules.

De lessen gaan over vaardigheden waarover je als dichter graag beschikt. Ze worden gegeven door onze zeer ervaren docent Monica Boschman. Zij geeft steevast van te voren een opdracht voor een gedicht, passend bij het thema van de les. De lessen worden uitsluitend gevolgd door deelnemers die zich hiervoor hebben opgegeven. Zij vormen met Monica de kerngroep.

De deelnemers vormen met elkaar intervisiegroepjes en bepalen zelf waar en hoe vaak het groepje bijeen zal komen.

De modules, die worden gegeven door materiedeskundigen, vormen als het ware een uitwaaiering van de lessen, waarbij de synergie tussen het dichten en aanpalende kunsten nadrukkelijk wordt gezocht. Deze kunnen uitnodigen tot een vervolgopdracht die in het intervisieteam waar je deel van uit zal maken, besproken kan worden. De modules zijn een vast onderdeel van de cursus en zijn tevens toegankelijk voor belangstellenden.

Data en onderwerpen

De lessen en modules worden ’s avonds gegeven van 19:30 tot uiterlijk 20:00 uur, altijd op een woensdag met één uitzondering.

De eerste les zal plaatsvinden op maandag 14 oktober in de Garenspinnerij. De andere lessen zijn op woensdag 11 december, 15 januari en 12 maart. Deze worden gegeven in Buurtpunt Zoutman. Thema’s zijn: het geven van feedback, het lezen van poëzie uit verschillende stromingen, voordracht van eigen werk en het samenstellen van een bundel.

Data van de modules zijn: 20 november, 12 februari, 16 april en 14 mei. Deze vinden alle plaats in Buurtpunt Zoutman. Onderwerpen zijn onder meer: Bewegen en Poëzie, Toepassing van de methode Laban in eigen manier van voordragen, in samenwerking met de Drukkerswerkplaats drukken van eigen gedicht. Een vierde module is nog in ontwikkeling.

Eindpresentatie

Na afloop van de cursus zal er een eindpresentatie worden gehouden, samen met de Basiscursus..